Kelab Guru

Kalangan warga SMKTPG telah menikmati sumbangan yang telah diberikan oleh badan ini.Terima kasih,terima kasih. Ramai juaga yang tidak berpuas hati dengan perjalanan kelab ini. Malang sekali.....

Kalau ia mendatangkan kebaikan ikuti dia
Kalau dia membawa kemungkaran teguri dia
Kalau dia membawa perpecahan nasihati dia

Kelab guru adalah kita, kita seronok dengan dia.

Kita dah ramai pasti lebih gagah
5 Responses
 1. CikguSheLa Says:

  jatuh bgun dia adalah cermin pd diri kita yang menjadi sebahagian daripada dia..


 2. Mohamad Ruzi Says:

  Saya setuju dgn hj, kelab guru ialah kelab kita. Setiap sekolah sama ada di bandar mahupun luar bandar mempunyai kelab guru masing-masing. Saya mempunyai pelbagai pengalaman kerana telah berada dalam 5 buah sekolah sebagai guru. Antara pengalaman yg saya kutip ialah:
  1. Terdapat sebilangan guru yg akan membantu apa sahaja aktiviti kelab walaupun bukan AJK. Misalnya, ada guru yg membantu mencari sponsor utk majlis makan malam dan cabutan bertuah. Ini yg kita harapkan.
  2. Ada pula guru yg memberi idea bernas serta tenaga utk menjayakan aktiviti kelab.
  3. Terdapat pula sebilangan guru yg tidak mahu 'campur' dgn apa sahaja aktiviti kelab. Misalnya, ada guru yg memberi pelbagai alasan utk ke majlis makan kelab guru.
  4. Ada juga guru yg mempertikaikan sumbangan kelab sehingga tidak mahu membayar yuran kelab misalnya.

  Apapun bagi saya kelab guru ialah kelab untuk kita semua. Bagi saya juga kelab guru merupakan wadah untuk kita mengeratkan silaturahim selain mengadakan program untuk kita 'bersantai' setelah bertugas dengan penuh iltizam sebagai pendidik zaman ini yg bukan kepalang cabarannya!
  Kepada AJK Kelab Guru cabarannya juga besar kerana kita mungkin tidak dapat memuaskan hati semua orang (seperti yg pernah saya alami) tetapi keikhlasan kita menjalankan tanggungjawab menjadi penawar kepada apa jua yg kita buat.
  Kepada rakan-rakan guru kekuatan kita ialah sikap saling membantu. Saya percaya dgn kekuatan ini sedikit sebanyak akan membantu kelab kita dalam melaksanakan programnya.


 3. Fikrah Imayu Says:

  1) setuju juga... Bila ada yang marah, tentu ada sebabnya. Ahli begitu, berdepanlah, dan cadangkanlah apa yang difikirkannya.

  2) Setuju juga... Bila ada yang marah individu dalam AJK kelab, dimangsakan keseluruhan Kelab. Ni, kes bakar kelambu la ni...

  3) setuju juga... harus diingatkan lagi dan lagi...
  a) Kelab guru bukan pentadbir; bukan tugasnya selesaikan masalah sekolah!
  b) Kelab guru; core businessnya adalah kebajikan; kedua adalah ukhuwah; ketiga baru keraian; Yang popular hari ini, sebaliknya!

  4) setuju juga... keikhlasan adalah kunci tugasan yang tidak dibayar ini!


 4. Cikgu Khai Says:

  Tanam pinang rapat-rapat
  Agar puyuh tak dapat berlari
  Ku pinang-pinang tak dapat dapat
  Ku pujuk pujuk ku bawa lari

  Kalau roboh kota Melaka
  Papan di Jawa hamba dirikan
  Kalau sungguh bagai di kata
  Badan dan nyawa saya serahka


 5. layaran08 Says:

  terima kasih di atas semua komen anda pada saya..selamat bercuti..